Jadłospis

Dieta podstawowa

12.04-16.04.2021
  Poniedziałek

I śniadanie

Chleb krakowski (1 szt) masło (5g), ser żółty (15g), ogórek kiszony (20g),
Herbata czerwona

II śniadanie

owoc

Obiad

Zupa szpinakowa z makaronem (150ml/40g)
Gulasz wieprzowy (70g) Kasza gryczana (80g)
Surówka z białej kapusty (60g)
Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek

Bułka maślana (1szt), masło (10g), twarożek morelowy (30g)
Herbata/woda

  Wtorek

I śniadanie

Chleb graham (1szt) masło (5g) pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30g) pomidor (20g)
Herbata owocowa

II śniadanie

owoc

Obiad

Krem brokułowy z grzankami (150ml/10g)
Spaghetti z sosem bolońskim (100/80g)
Kompot z owocami (200ml)

Podwieczorek

Jogurt naturalny (150g) z musem truskawkowym (50g)
Herbatniki (15g)
Herbata/woda

  Środa

I śniadanie

Chleb pszenny (1 szt), masło (5g), szynka z Bobrownik (15 g), ogórek świeży (15g)
Herbata zielona

II śniadanie

owoc

Obiad

Barszcz czerwony zabielany (150ml) z jajkiem ( 0,5szt)
Kopytka z bułką tartą (150g) surówka z marchewki i jabłka (60g)
Kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek

Chleb słonecznikowy (2szt) masło (10g)
Pasta rybna (30g) rzodkiewka (15g)
Herbata/woda

  Czwartek

I śniadanie

Płatki zbożowe miodowe (30g) na mleku świeżym (200ml), weka (1 szt), masło (5g), powidło śliwkowe (25g)
Herbata czerwona

II śniadanie

marchewka do chrupania (50g)

Obiad

Kapuśniak z ziemniakami (150ml/40g)
Curry warzywne z ciecierzycą i ryżem ( 80/100g)
Kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek

Bułka wodna (1szt) masło (10g) szynka wieprzowa(20g) ogórek kiszony (30g)
Herbata/woda

  Piątek

I śniadanie

Chleb słonecznikowy (1 szt), masło (5g), rolada ustrzycka (15g), sałata zielona (5g)
Herbata owocowa

II śniadanie

owoc

Obiad

Krem marchewkowo- dyniowy z groszkiem ptysiowym (150ml/10g)
Miruna patagońska w panierce (70g) ziemniaki (110g) Surówka z kapusty kiszonej i marchewki (60g)
Kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe wypiek własny (60g)
Herbata/woda

Publiczne Przedszkole Językowe Pod Magnolią